Videoton

2013.02.12. 15:45

Továbbra is erős Vidi-keret

A Videoton FC Belekben edzőtáborozik, szerdán az orosz Tyerek Groznijjal csap össze.

Bobory Balázs

José Gomes vezetőedző bátran forgathatja csapatát, minden posztra legalább két remek futballistája van. Walter Lee, Renato Neto, Kaká és a csapatkapitány Sándor György távozott a télen a Vidiből, első blikkre ez jelentős vérveszteségnek tűnik. Azonban ha posztonként számba vesszük az új igazolásokkal Arturo Álvarez, Vítor Gomes kiegészült keretet, akkor láthatjuk: nem kell megijednie a szakmai stábnak egy-egy eltiltás, sérülés esetén.

Erős a keret (balról jobbra): Szekeres Adrián, Tóth Balázs, Marco Caneira és Torghelle Sándor (Fotó: vidi.hu)

KAPUSOK
Mladen Bozsovics néhány hajmeresztő hibát leszámítva nagyszerű őszt tudhat maga mögött, de még nem nyilvánvaló, hogy José Gomes, az új mester őt, vagy netán a megbízható Tomas Tujvelt favorizálja. Az akadémiától érkezett Filip Pajovics a jövő embere.

SZÉLSŐ VÉDŐK
A jobb oldalon Brachi helye megingathatatlannak tűnik, alteregója Szolnoki Roland lehet. Úgy tűnik azonban, hogy a friss válogatott kerettag a bal oldalon kezdőjátékos lesz, hiszen Stopira jónéhány hónapot hagyott ki, Hectornak pedfig nem elég egyenletes a teljesítménye. A felhozatal így is kielégítőnek mondható.

KÖZÉPSŐ VÉDŐK
Caneira és Vinícius a hazai élvonal egyik ha nem a legjobb párosát alkotja. Ha a sors úgy hozza, Szekeres Adriánt is bátran be lehet vetni és elképzelhető, hogy a Puskás Akadémia görög bekkje, Apostolopoulos is a Vidi keretéhez tartozik majd.

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Úgy tűnik, José Gomes hasonló szerkezetben gondolkodik, mint elődje, Paulo Sousa, így kezdésként három belső középpályással kezdheti a meccseket a Videoton. Nikola Mitrovics és Tóth Balázs előtt Kovács István szervezhet, de Vítor Gomes is ezt a csapatrészt erősíti, sőt, Uros Nikolics is érett a komoly feladatok megoldására.

SZÉLSŐK

Haraszti Zsolt térdszalagszakadása után Gyurcsó Ádámra és Filipe Oliveirára még nagyobb szerep hárul. A pálya két szélen ugyanakkor Paraiba, vagy éppen a fiatal Zsótér Donát is meglepetésember lehet.

TÁMADÓK
Nikolics Nemanja maradt és továbbra is termeli a gólokat. Torghelle Sándor megfelelő alternatíva, hiszen más stílust képvisel. Paraiba és Arturo Álvarez a tavasszal bizonyíthatja, hogy nem véletlenül igazolta le az újra európai kupaporondra igyekvő Vidi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!