Agárd

2017.01.01. 20:55

Szilveszteri Pezsgőfutás: Fa Nándit bátorították

Agárd – Megtartották 32. alkalommal a Szilveszteri Pezsgőfutást szombaton. A sportesemény visszatért a régi helyszínre, a felújított VVSI Sportcentrumba.

Laci Patrícia

A futás szerelmesei hobbijukkal tölthették az év utolsó napjának délelőttjét, ugyanis 2016-ban is megrendezték a Szilveszteri Pezsgőfutást immár 32. alkalommal. Sőt, szombaton újra a régi helyszínen, a VVSI Sportcentrum területén állhattak rajthoz a lelkes versenyzők. A VVSI ügyvezetője, Deák Csaba örült, hogy ismét ők tudtak otthont adni a rendezvénynek, ugyanis az elmúlt pár évben Velencén szervezték meg az eseményt. Az ügyvezető elmesélte, hogy a helyszínt teljesen felújították, s 2016-ban már olyan állapotban voltak, hogy újra ők lettek a házigazdák. A futóversenyt az Ironteam SE szervezte meg.

A versenyzők a pezsgőfutás előtt Fa Nándit is lelkesítették
Fotó: A szervezők

- Úgy alakítottuk ki a futók számára az útvonalat, hogy ne csak a kis utcákon fussanak, hanem egy élmény legyen számukra, ezért a nemrég átadott kerékpárúton haladhattak a versenyzők biztonságos körülmények között, a vízpart mellett - mesélte az Ironteam SE elnöke, Nádasdi Zsolt, akitől azt is megtudtuk, hogy nagyjából négyszázan jelentkeztek a sporteseményre, amelyen egy 4,5, illetve egy 12 kilométeres táv volt.

A 32. pezsgőfutás azért is volt még rendhagyó, mert a rajt előtt a futók Fa Nándit buzdították egy Hajrá, Nándi! felkiáltással közösen, sőt még egy táblát is készítettek ennek alkalmából. Szipola Antal, a Vitalclub SE elnöke elmondta, hogy a verseny rajtja előtti lelkesítő üzenetet elküldték Fa Nándinak, aki ezt szombaton éjfélkor kapta meg.

A futóverseny céljába legelőször Barabás Gábor ért be, ő a 4,5 kilométeres távot vállalta be. A fiatalember Veszprémből érkezett a megmérettetésre. A 12 kilométeres táv első helyezettje Pápai Márton lett, aki a Pest megyei Gödöllőről utazott Agárdra. A nyertesek idén oklevelet és bort kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!