Állatvilág

2014.11.03. 15:10

Leroy új élete

Székesfehérvár - Leroy életét a Fema mentette meg. Az állatvédők szerint ma már újra tud örülni és bízni az emberekben.

S. Töttő Rita

Legyengült, sovány kutyáról érkezett nem rég bejelentés a Fema Állatvédő Egyesülethez. Amikor kiérkeztek a helyszínre, Leroy, a sharpei keverék lakonikus nyugalomban várt a segítségre. A gazda azt mondta az állatvédőknek, hogy sokáig nem volt otthon, és persze a kutya gondozását egy ismerősére bízta. Leroyra azonban, ahogy jól látszódott, senki nem ügyelt. A kutya nyakán a kötél húsig hatolt, friss sebet ejtve az állaton, amelyet eddigre szépen elleptek a legyek is.

Leroy ilyen volt, amikor az állatvédők elhozták a gazdájától. Fotó: a szerző

A tulajdonos hamar lemondott az ebről az állatvédők javára, akik azonnal orvoshoz (mégpedig Steigerwald Ferenc doktorhoz) indultak vele, ahol már jóval a rendelési időn túl is szó nélkül az állatvédők rendelkezésére állt, s akinél bódításban megtörtént a sebkezelés, szőrzetét a légypetés területeken eltávolították. Persze még sokáig kell kezelni a szerencsétlenül járt jószágot, de a lényeg, hogy estére már jó kezekbe került, biztonságos, nyugodt környezetben várhatja az új gazda érkezését. Ideiglenes befogadónál van ugyanis, ahol újra megtanult bízni az emberekben.

Majd pedig, a rehabilitációját követően, ilyen szép eb lett. Fotó: a szerző

LeRoy egyébként a kimentése óta már sokkal jobban van. Szépen gyógyulnak a sebei és helyre jött a szőre is. A kedve már sokkal jobb és vidámabb. Más kutyusokkal is nagyon jól elvan. Már csak egy igazi szerető gazdi kellene számára, aki tényleg barátként és családtagként kezeli majd őt.

– Nagyon édes a kis vigyori, minden percben csak figyel, nézelődik. Imádta a sétát a tónál, szinte le sem vette a szemét az emberekről és a környezetről – árulta el a Fema egyik tagja. Igazi barát válhat belőle valaki számára, aki hazaviszi!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!