Belföld

2009.04.27. 02:29

A szocpol megsürgette az esküvőt

Csákvár - A lakástámogatások tervezett felfüggesztése valószínűleg a házasságkötések számának alakulását is befolyásolja idén: Ági és Gergő is emiatt választotta az őszi helyett inkább a tavaszi esküvőt.

Hajnal Csilla

A telek megvan, a terv elkészült, az engedélyek, szerződések megszülettek, a lakástámogatási kedvezmény - közismert nevén a szocpol - igényléséhez szükséges dokumentációnak azonban a házassági anyakönyvi kivonat is része. A két fiatal, Okolicsányi Ágnes és Dornyi Gergely nem hivatalosan évek óta egy pár: Ági középiskolás, Gergő főiskolás volt, amikor egymásra leltek. Egy ideje együtt élnek Gergő szüleinél, esküvőjük napját is tervezgették már, a támogatások megvonásáról szóló híreket hallva aztán tavaly eldöntötték: legyen a nagy nap a megálmodott őszi időpont helyett mégis inkább tavasszal. A szocpolra, ahogyan másoknak, nekik is szükségük van: az építkezés költségeit ennek felhasználásával számolták ki. 

Részletek alább, a kapcsolat anyagban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!