Belföld

2009.05.06. 12:45

Sólyom László aggodalmának adott hangot a magyarellenes cselekedetek miatt

A köztársasági elnök a vajdasági Szenttamáson működő Emberi Jogi Központ képviselőivel találkozott szerdán, akik tájékoztatást adtak a korábban történt kirívó magyarellenes esetek állásáról - tájékoztatta a köztársasági Elnöki Hivatal szerdán az MTI-t.

feol.hu

A közlemény szerint Kiss Rudolf, a szervezet elnöke a Sándor-palotában tájékoztatást adott a korábban történt egyes kirívó magyarellenes esetek állásáról, valamint a közelmúltban történt jogsértésekről és atrocitásokról.
Az államfő nagyra értékelte az Emberi Jogi Központ jogvédő, dokumentáló és tájékoztató tevékenységét, és egyben aggodalmának adott hangot a szaporodó magyarellenes megnyilvánulások kapcsán - olvasható a közleményben.
 Sólyom László - mint írják - reményét fejezte ki, hogy a szerb hatóságok hatékonyan lépnek fel az ilyen cselekedetekkel szemben, és az elkövetők felkutatásával, megbüntetésével gátat szabnak a magyarellenesség kiszélesedésének.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!