Belföld

2009.10.21. 04:37

Akár 500 település csatlakozhat a szociális kártya rendszerhez

Az év végéig legalább 500 helyhatóság csatlakozhat a szociális kártya rendszeréhez, miután mintegy 650 önkormányzat tárgyal, 19 testület pedig már döntött a bevezetésről – írja a Népszava szerdai száma.

feol.hu

A lapnak nyilatkozva Dózsa István, a Cafeteria-card Kft. ügyvezetője a monoki bevezetéssel kapcsolatban kijelentette: szinte semmi dolguk nem volt, a rendszer ugyanis már korábban kiépült a településen. Az ott üzemelő öt bolt mindegyike szerződött már egy nagy bankkal, azok POS-termináljai elfogadják a szociális kártyát is. Megjegyezte, hogy cégük az egész ország területén 19 ezer elfogadóhellyel áll kapcsolatban. 
 A Népszava annak kapcsán kérdezte Dózsa Istvánt, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok képviselő-testülete kedden a szociális kártya bevezetése mellett döntött. A határozat szerint a szociális segély 60 százalékát kártyára utalja az önkormányzat, 40 százalékát pedig készpénzben kapják az érintettek. A rendelkezésre állási támogatás teljes összege a kártyára érkezik majd.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!