Belföld

2009.10.05. 09:47

Több száz méternyi kábelt loptak el a fogaskerekű vonalán

Több száz méternyi kábelt loptak el az utóbbi egy hét alatt a fogaskerekű vonalán, a tolvajok ezzel több millió forintos kárt okoztak - közölte a BKV hétfőn az MTI-vel.

feol.hu

Az elmúlt egy hét alatt a Gyöngyvirág és az Erdei iskola megállók között lopták el, illetve rongálták meg több száz méter hosszan az áramellátást biztosító kábeleket. A tolvajok hétfő hajnalban a János kórház és az Orgonás megálló között ismét több oszlop távolságon elvágták a légkábelt, amelyet a földön hagytak, amikor tetten érték őket. Az egyik elkövetőt sikerült a helyszínen elfogni.
A közlekedési társaságnak okozott kár becsült értéke több millió forint, és a BKV szerint a fogaskerekű vasút biztonságos üzemeltetése is komoly veszélybe került.
Rendszeresen történik kábellopás a BKV vonalain. Tavaly óta a HÉV- és villamosvonalakon úgynevezett kémszemlemeneteket közlekedtetnek, amelyek a leginkább veszélyeztetett vasúti pályákat szúrópróbaszerűen pásztázzák. Mostantól már a fogaskerekű vasút vonalán is "vadásznak" a kábeltolvajokra. Emellett olyan műszaki megoldásokat vezettek be, amelyek lopási kísérlet esetén figyelmeztető jelzést adnak - áll a BKV közleményében.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!