Belföld

2009.11.18. 07:51

Megtalálták a tornanádaskai gyerekeket

Szerda reggel megtalálták azokat a tornanádaskai gyerekeket, akik kedden kóboroltak el az erdőben.

MTI

Sikerült megtalálni és beazonosítani a kedden eltűnt tornanádaskai gyerekek pontos helyét a rendőrségnek, miután beszéltek velük mobiltelefonon. Az öt fiú egy magyarországi határkőnél várja a keresésükre indultakat.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a rendőröknek sikerült felvenniük a kapcsolatot mobiltelefonon a gyermekekkel; a rendőrök már útban vannak feléjük.
A gyermekek elmondták, találtak egy Magyarországot jelölő határkövet, beolvasták ennek számát, így sikerült feltérképezni a pontos helyüket.
A 14-17 éves fiúk gombát szedni mentek az erdőbe. Az öt fiú közül kettő közepesen, három pedig enyhén fogyatékos. A gyerekek eltűnését kedden este hat órakor jelentették az edelényi rendőrőrsön.
Szerdára virradóra, éjjel fél három körül felfüggesztették az utánuk indított kutatást, mert nagyon ködös volt az idő, és csúszós, balesetveszélyes volt a talaj, de reggel tovább folytatták keresésüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!