Belföld

2009.11.30. 17:38

SZDSZ: újabb kilépés, Retkes szerint megszűnt frakció

FMH - Hétfőn távozott az SZDSZ-ből Gulyás József, a párt országgyűlési képviselője. Elmondta: a szabad demokraták parlamenti frakciójának sem marad a tagja.

MTI

 

Mint írta: "21 év után távozom az SZDSZ-ből és számomra ez azt is jelenti, hogy nem maradok tovább az SZDSZ képviselőcsoportjának sem a tagja". A képviselő szerint az SZDSZ idén nyáron elkezdett megújulása nem csak erőtlen, de iránya több ponton hibás. Úgy értékeli, hogy a párt politikája "leginkább értelmezhetetlennek nevezhető".
Gulyás József szerint a párt új vezetése sem volt képes a közélet tisztaságát, vagy az SZDSZ önállóságát erősítő határozott lépéseket megtenni.
"Az SZDSZ bizony már nem iránytű a liberális közönség számára, döntései, nyilatkozatai ellentmondásosak, az SZDSZ-frakció tevékenységével együtt pedig értelmezhetetlenek" - írta.

Az SZDSZ frakciója hétfőn politikai értelemben megszűnt - jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Retkes Attila. A párt elnöke a Parlament épülete előtt azt mondta, hogy az SZDSZ-nek és a párt egyetlen testületének sincs hatása közjogilag a parlamenti képviselőcsoportra. Hozzátette: "politikai értelemben azonban az az SZDSZ frakció, amely évek óta lehetetlenné tette a hiteles mértékadó, liberális politika megvalósítását, a mai napon beteljesíti ezt a dicstelen küldetését azzal, hogy a 2010. évi egyébként elfogadhatatlan költségvetést többségében megszavazza."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!