Önkormányzati beruházás

1 órája

Ravatalozó: Munkálatok zajlottak a temető csendjében

Időszerű és szükséges munkálatok zajlottak a temetőben. A ravatalozó újra biztonságosan használható.

Bokányi Zsolt

A megújult tetőszerkezet

Fotó: Az önkormányzat

Az előző hónapban már tájékoztatást adott ki Perkáta önkormányzata, hogy a temető ravatalozója előtti fedett terület állapota megköveteli annak elbontását, majd újra építését. Az elbontási munkálatok 2024. július 23-án kezdődtek és akkor azt tervezték, a munkálatok előreláthatólag 2024. augusztus 11-ig befejeződnek. Ez a tervezett időpontra meg is valósult. Korábban voltak ugyan változások a temetői rend alakulásában, de például a kegyeleti hűtő használata zavartalanul működött ebben időszakban is. Az építkezés ideje alatt a ravatalozó és közvetlen környezete munkaterületté vált ugyan, de az építkezés alatt a temető látogatási nem változott. A ravatalozás és a temetés rendje viszont átmenetileg megváltozott, egészen idáig, hiszen a megújult ravatalozó átadásával, minden visszakerül a régi megszokott rendbe. 

A régi ravatalozó, még a felújítás előtt.
Fotó: az önkormányzattól

Az önkormányzat örömmel osztotta meg a hírt miszerint Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testület a határozata alapján a temetőben lévő ravatalozó előtti tetőt elbontatták, annak helyére új tető került kiépítésre. 2024. augusztus 08-án a vállalkozó készre jelentette az új építményt, melynek köszönhetően augusztus 9-től a lakosság már használatba tudta venni. A fejlesztés önkormányzat saját vagyonából (nem pályázatból), összesen nettó 6 millió forint összegben került megvalósításra.

A megújult tetőszerkezettel működő ravatalozó. 
Fotó: az önkormányzattól

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában