Megérdemelten nyert a Real Madrid

1 órája

A triplázó Ancelotti Guardiola híres mondatával dicsérte az Atalantát

A Real Madrid a 2024/25-ös idényt is trófeával kezdte, miután szerda este az Európai Szuperkupa-meccsen, Varsóban 2–0-ra nyert az Atalanta ellen. Carlo Ancelotti a Real Madrid vezetőedzője saját csapata mellett az ellenfelet is dicsérte, és felidézte Pep Guardiola korábbi gondolatát az olasz csapatról.

MW

Luka Modric, a Real Madrid csapatkapitánya (k) emeli a magasba a bajnoki trófeát

Forrás: MTI/AP

Fotó: Darko Bandic

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid az Európai Szuperkupáért lépett pályára az Európa-ligában győztes Atalanta ellen Varsóban. Ezen a meccsen debütált Kylian Mbappé, aki gólt szerzett, csapata 2–0-ra nyert, ezzel pedig megvan az első madridi trófeája is – írta meg az Origo.

ANCELOTTI, Carlo
Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője
Fotó: Piotr Nowak / Forrás: MTI/EPA

Ancelotti harmadszor

A királyi gárda még a találkozó előtt elveszítette egyik kulcsjátékosát. A keddi edzésen Eduardo Camavinga térdsérülést szenvedett, a balszerencsés mozdulat után hatalmasat ordított. A Real Madrid szerda délután hivatalos közleményt adott ki, amiből kiderült, hogy Camavinga bal térdének belső oldalszalagja meghúzódott, emiatt hat-hét hetet ki kell hagynia – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

2021-ben a BL-nyolcaddöntőből a királyi gárda kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel jutott tovább, s természetesen most is ők voltak a találkozó esélyesei. Az első gólt Federico Valverde lőtte az 59. percben, majd a 68. percben a világbajnok francia támadó, Kylian Mbappé is betalált, a madridiak legnagyobb nyári igazolása egy szemre tetszetős támadás végén talált be a bergamóiak hálójába, amivel el is döntötte a meccset a BL-címvédő. Carlo Ancelotti harmadszor vezette Európai Szuperkupa-meccsen a Real Madridot, s harmadszor is 2–0-s győzelemmel szerezte meg a trófeát. A Sevilla (2014) és a Frankfurt (2022) után idén az Atalanta volt a Real Madrid ellenfele. Carlo Ancelotti különös hasonlattal dicsérte az ellenfél stílusát, de természetesen a saját játékosaival is elégedett volt.

MBAPPÉ, Kylian
Kylian Mbappé, a Real Madrid játékosa (b2) gólt lő
Fotó: Darko Bandic / Forrás: MTI/AP

Nem fájt a fogorvosnál

Az olasz mesteredző a Manchester City trénerének szavait idézte fel a meccs utáni sajtótájékoztatón:

Még mindig igaz, amit Pep Guardiola mondott: az Atalanta ellen játszani olyan, mint a fogorvoshoz menni. A játékosok kissé idegesek voltak a félidőben, mert nem tudták megvalósítani, amit akartak. Azt mondtam nekik, hogy legyenek türelmesek, mert egy nagyon-nagyon jól szervezett csapat az ellenfél

mondta el az olasz szakember. A Real Madrid a tavalyi menetelés után tovább erősödött, Kylian Mbappé személyében a világ egyik legjobb futballistája öltözött fehérbe. Akik amiatt aggódtak, hogy Mbappé, Bellingham és Vinícius hármasa már túl sok egót jelent a pályán, azok az Európai Szuperkupa-meccs után megnyugodhatnak.

Elöl a sok mozgás a fontos. Nem számít, hogy a jobb vagy a bal oldalon, esetleg középen játszanak, amíg megfelelően kihasználják a területet, és mindenekelőtt segítenek a csapatnak visszaszerezni a labdát

– árulta el Ancelotti. Az Atalanta vezetőedzője, Gian Piero Gasperini elszalasztott lehetőségről beszélt, ugyanakkor elismerte: megérdemelten nyert a Real Madrid.

Sajnálom a fiúkat, mert mindent beleadtak, minőségi futballt játszottak, s az életben nagyon kevés lehetőség adódik egy ilyen nagy meccs megnyerésére. A második félidőt is jól kezdtük, Pasalic lövését védte a kapus, majd Lookman furcsa módon nem lőtt ballal nagy helyzetben. Az első gól sorsdöntő az ilyen mérkőzéseken, hátrányból már nagyon nehéz felállni. A Real Madrid kétségkívül megérdemelte a győzelmet

– összegzett Gasperini.

Real Madrid (spanyol)–Atalanta (olasz) 2–0 (0–0) 
Gólszerzők: Valverde (59.), Mbappé (68.)


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában