Belföld

2009.12.29. 14:56

Álrendőrök csaptak be egy nyugdíjast Veszprémben

Veszprém - Álrendőrök kopogtattak be a minap a Haszkovó utca egyik társasházában élő idős asszonyhoz. Az öt idegen közül a bőrkabátos, baseball sapkás férfi és a nő közölte, hogy a rendőrségtől jöttek. A férfi igazolványt is mutatott jelvénnyel együtt. Ők ketten mentek be a lakásba.

Mátételki András

Az idős hölgytől személyi igazolványt és nyugdíjszelvényt kértek. Azzal indokolták látogatásukat, hogy a postás hamis pénzt hozott nyugdíjosztáskor.

A hölgy elővette a pénzét, amit a két idegen megnézett, majd nagyon gyorsan távoztak a lakásból. Az idős asszony nem tudta pontosan megmondani, hogy milyen módon vették ki a pénzt a mappából, de a nyugdíját és a félretett pénzét - összesen 160 ezer forintot - is magukkal vitték. 

A bűnüldözők arra figyelmeztetnek, hogy a rendőrség munkatársai a helyszínen soha nem vizsgálnak hamis pénzt!

A hivatásos rendőrt egyenruhája és/vagy igazolványa igazolja. A rendőrigazolvány bankkártya méretű fényképes igazolvány, melyen az intézkedő rendőr neve, rendfokozata, fényképe látható.

Az igazolvány mellett igazolja még a rendőrségi jelvény, amelyen a rendőrségi címer alján öttagú számsor látható, amely az intézkedő rendőr egyedi jelvényszáma. A bárki által megvásárolható (és az álrendőrök által is használt) jelvényen csak POLICE felirat látható a rendőrségi címerben.

Az elkövetők minden esetben megtévesztéssel jutnak be a lakásba.

Különböző trükkökkel (pénzváltás, hamis pénz vizsgálata) veszik rá az idős embereket, hogy a rejtekhelyről elővegyék pénzüket, így a tolvajoknak szinte felkínálják nyugdíjukat, félretett pénzüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!