Belföld

2009.12.09. 05:46

Romagyilkosságok - szakvélemények Cs. Isván mellett

Cs. István, a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja még csan nem is járt Tiszalökön? Ezt állítja a férfi védője.

MTI

Kétséget kizáróan bizonyítja az elkészült nyom- és fegyverszakértői vélemény, hogy Cs. István, a romagyilkosság gyanúsítottja nem járt sem Tiszalökön, sem az emberölés-sorozat más helyszínén - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Barcsi István, a férfi védője. Cs. Istvánt a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy az emberölés-sorozat tiszalöki helyszínének közelébe vitte a feltételezett elkövetőket.
Az ügyvéd a kézhez kapott fegyver- és nyomszakértői véleményekre hivatkozva azt mondta: védence, a Koszovót megjárt katona nem köthető a bűncselekményeknél használt fegyverekhez és a lábmérete, valamint a cipőjének kopásnyoma sem egyezik a helyszínen találtakkal. 
Az ügy egyik kulcsfigurájaként számon tartott K. Árpád ügyvédje, Ruzsbaczky Nóra ugyanakkor azt közölte a napilappal, hogy egy ismeretlen eredetű zacskón megtalálták védence ujjnyomát. Szólt arról is, hogyha megismeri az összes szakértői véleményt, megfontolják a vallomástétel lehetőségét. K. Árpád eddig nem tett érdemi vallomást. 
A hat halálos áldozatot követelő bűncselekmény-sorozattal négy férfit gyanúsít a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!