Belföld

2009.12.15. 16:36

Verte és zsarolta osztálytársát a fiú

Zsarolás, valamint élet elleni közvetlen fenyegetés miatt akár 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik azt a 16 éves fiút, akit hétfőn fogtak el a rendőrök egy ajkai középiskolában - tudta meg a Napló.

Napló

A fiú szeptember óta rendszeresen pénzt követelt az egyik osztálytársától, veréssel adva nyomatékot szavának. Többnyire vállon, gyomortájékon ütötte, illetve a combját rúgta meg. A bántalmazott - szintén 16 éves ajkai fiú - kétszer adott ezer forintot támadójának. A rendszeres ütlegelés és fenyegetések hatására azonban napokig, majd hetekig nem mert iskolába menni.

Az eset akkor pattant ki, amikor a korábban szorgalmas tanuló szüleit behívta az osztályfőnök az igazolatlan órák miatt. A bántalmazott fiú ekkor mondta el, hogy zsarolója miatt nem mer iskolába menni.

Az iskola vezetése egyeztetett az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozóival, akik hétfőn tetten érték a fiút, amint éppen elvette osztálytársa pénzét. A bántalmazó fiút az Ajkai Rendőrkapitányságon kihallgatták - elismerte tettét.

Forrás: naplo-online

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!