Belföld

2010.01.13. 10:54

Drogterjesztő családot buktattak le a rendőrök

FMH - Több mint egy kiló marihuánát és 400 gramm amphetamint találtak a nyomozók öt kábítószer-terjesztőnél Nyíregyházán.

MTI

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán közölte: egy 31 éves díleren még múlt pénteken ütöttek rajta a nyíregyházi nyomozók, nála közel 1,3 kilogramm - a gyorsteszt szerint - marihuánát és 400 gramm amphetamint foglaltak le - mondta Fülöp Gergely. Hozzátette: a gyanúsítottat a bíróság azóta már előzetes letartóztatásba helyezte.
A százados tájékoztatása szerint kedden este egy négytagú, kábítószer-terjesztéssel foglalkozó nyíregyházi családot fogtak el a rendőrök. A lakásukon tartott házkutatás során - amelyen részt vettek a Jonatán bevetési akciócsoport tagjai is - 14 gramm amphetamin port és 10 gramm növényi származékot, feltehetően marihuánát találtak. A háztól éppen elhajtó kocsiból további 14 gramm növényi származék került elő.
A gyanúsított középkorú házaspártól, valamint a hozzájuk tartozó 34 éves férfitől és 28 éves nőtől a felmerült adatok alapján többen vásároltak drogot, s a kábítószer fogyasztók ellen is eljárás indult.
A szóvivő megjegyezte: a házkutatás során a család lakásában nagy mennyiségű, valószínűleg bűncselekményből származó arany ékszert is lefoglaltak, amelynek eredetét még vizsgálják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!