Belföld

2010.02.16. 15:10

Szabálytalanság a gyulai várfürdő fejlesztésénél?

Egy névtelen levél alapján, vagyon elleni bűncselekmény gyanúja miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen a gyulai várfürdőnél lezajlott építkezés kapcsán.

MTI

A Heti Világgazdaság legutóbbi számában azt írta: értesülése szerint "a nemrégiben átadott Castelló szaunapark beruházásnál merült föl, hogy a tényleges ár és a kifizetett összeg között több tízmillió forintos különbség lehet".
Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a nyomozás jelenlegi szakaszában nem kívánt az MTI-nek további információkkal szolgálni.
Perjési Klára (MSZP), Gyula polgármestere az MTI kérdésére kijelentette: az önkormányzat 94 százalékban tulajdonosa a várfürdőt működtető gazdasági társaságnak, s eddig nem merült fel, hogy esetleg szabálytalanságok történtek volna. Hozzátette, hogy a fürdő legutóbbi fejlesztésének eredménye már látszik a januári adatokon, hiszen tavaly, az év első hónapjában még csak 33 millió forint volt a bevétel, szemben az idei 44 millió forinttal.
Kovacsics Imre, a társaság vezetője azt közölte, hogy a várfürdőben nemrégiben megvalósított, nettó 140 millió forintos beruházás az előzetes tervek alapján rendben és szabályosan zajlott le. Mint mondta, a cég vezetése a rendőrségi nyomozásról a sajtóból értesült, őket ezzel kapcsolatban még senki nem kereste meg, egy névtelen levéllel egyébként sem tudnak mit kezdeni.
Hozzátette, hogy inkább a tényeknek kellene beszélniük: a szaunapark megépítésének eredményeként több mint tízmillió forinttal nőtt a havi árbevétel az előző év hasonló időszakához képest. A várfürdőben lezajlott fejlesztés eredménye azt mutatja, hogy a magyar idegenforgalomnak a minőségi szolgáltatás irányába kell továbblépnie, s akkor áthidalhatja a gazdasági válság okozta nehézségeket - hangsúlyozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!