Belföld

2010.03.08. 17:07

Nyakó szerint nyitott könyv a költségvetés

FMH - Az Orbán Viktor által fölvetett gazgasági tényfeltáró bizottság létrehozása az MSZP szóvivője, Nyakó István szerint csak hangulatkeltésül szolgál, a magyar gazdaság helyzete egyértelmű.

MTI

Nyakó István, az MSZP szóvivője Orbán Viktor hétfői, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) rendezvényén elmondott beszédére reagálva az MTI-nek hangsúlyozta: a Fidesz elnöke "a nemzeti számonkérőszék" ígéretével kampányol. "Leszámolás-hangulatú elszámoltatást" ígér mindenütt, amerre jár és próbál keményebbnek látszani Vona Gábornál, jobbról előzni a Jobbikot - fogalmazott.
Véleménye szerint ennek része a most bejelentett gazdasági tényfeltáró bizottság felállítása, amelynek vezetésével Varga Mihály volt pénzügyminisztert bízzák meg.
Magyarország költségvetése eddig is és a jövőben is nyitott könyv lesz mindenki előtt - jelentette ki. 
A szóvivő emlékeztetett arra: minden demokratikus pártnak lehetősége volt betekinteni a Magyar Köztársaság pénzügyeibe, így Orbán Viktornak és a Fidesznek is, de ezt nem tették meg.
Kiemelte: az MSZP eddig is elvárta, hogy minden Magyarországért felelősséget vállaló, demokratikus politikai közösség vegye a fáradságot, és nézzen utána az ország pénzügyeinek, ugyanis csak ezután lehet választási programot írni és tervezni.
Nyakó István úgy fogalmazott: Orbán Viktor már kedd reggel befáradhat a Pénzügyminisztériumba, hogy betekintsen a számára fontos papírokba, konzultáljon a legfontosabb makrogazdasági, államháztartási kérdésekben.
Szavai szerint mivel ezt eddig - bár lehetősége lett volna rá - sem a Fidesz, sem a KDNP nem tette meg, teljesen hiteltelen Orbán Viktor minden egyes erre a kérdésre vonatkozó szava. 
A Fidesz elnöke azért nem tud számokat mondani, azért beszél csontvázakról, mert fogalma sincs hazánk gazdasági helyzetéről és nem is érdekli valójában. Kizárólag a hatalom megszerzése foglalkoztatja - közölte az MSZP szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!