Belföld

2010.04.13. 14:36

Az MSZP több körzetben visszalép az LMP javára

Az MSZP egyoldalú gesztusként visszalépteti négy fővárosi képviselőjelöltjét: Avarkeszi Dezsőt, Hatvani Csabát, Bárándy Gergelyt és Szabó Zoltánt.

MTI

Lendvai Ildikó pártelnök az országos elnökség és a párt országos választási bizottságának döntését a képviselőjelöltekkel együtt jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta: ami tesznek nem az MSZP vagy a Lehet Más a Politika (LMP) érdekében teszik, hanem a demokrácia érdekében és Orbán Viktor Fidesz-elnök túlhatalma ellenében. "Jobb ma egy nagy kompromisszum, mint holnap egy kontroll nélküli Orbán Viktor" - fogalmazott.

Indoklása szerint azért éppen ezekben a választókörzetekben lépnek vissza, mert ezekben az LMP az országos átlagnál jobban szerepelt és van esély arra, a demokratikus szavazók értik is a gesztust. A képviselőjelöltek a sajtótájékoztatón azt mondták: saját döntésük volt, hogy visszalépnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!