Belföld

2010.06.16. 14:59

Nyomozás a fővárosi tűzoltóság három szerződése miatt

Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelet el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) három, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) által kötött szerződéssel kapcsolatban - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

MTI

A BRFK sajtóosztálya az MTI-vel közölte: egy magánszemély még április 29-én tett feljelentést, miszerint a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság három olyan megbízási szerződést kötött, amelynél felvethető a hűtlen kezelés gyanúja.
A tájékoztatás szerint a feljelentés adatai alapján a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya elrendelte a nyomozást hűtlen kezelés bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, és az ügyben megkezdődött az adat- és információgyűjtés.
Dobson Tibor, az FTP parancsnokhelyettese az MTI érdeklődésére azt mondta: minden olyan adatot, dokumentumot, amely elősegíti a nyomozást, átadtak, illetve átadnak a nyomozóknak. Megjegyezte, folyik egy belső revizori vizsgálat is, amelynek eredményét augusztusra várják, de mivel rendőrségi nyomozás folyik az ügyben, bővebb felvilágosítást nem adhat arról.
Az MTI információja szerint a csepeli tűzőrség vizesblokkjának két évvel ezelőtti felújítása, egy egészségügyi szolgáltatásra kötött megbízási szerződés, valamint az FTP szóvivője, Molnár Péter foglalkoztatási szerződése miatt tettek feljelentést, és ezek miatt indult nyomozás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!