Belföld

2010.07.28. 10:07

Önkormányzati költségen, pénteken temetik a ságvári tragédia áldozatait

FMH - Pénteken temetik el a szombaton a Somogy megyei Ságváron történt tragikus baleset két gyermekáldozatát, akikre ráomlott a löszfal - közölte a település polgármestere szerdán.

MTI

Kecskés Gábor elmondta: hétfőn rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy az önkormányzat átvállalja a temetés költségeit, az ötéves kisfiút és a 11 éves kislányt a falu saját halottjának tekinti.
A két gyermeket a katolikus és református szertartás szerint, fehér koporsóban, egymás melletti sírhelyen temetik el - mondta a polgármester. Közölte továbbá, hogy a temetés zártkörű lesz.
A tragédia egy építkezésen, a falu külterületi lakott övezetben lévő Csalogány utcában történt, ahol egy háznál az épület mögötti löszfalba akartak beton támfalat készíteni a tulajdonosok. A löszfalnál játszó tulajdonos kisfiára és a szomszéd kislányára 10-15 köbméter föld zúdult. 
A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást. Az eset körülményeit munkavédelmi szakértő bevonásával vizsgálják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!