Belföld

2010.08.25. 14:01

Budai Gyula újabb ingatlanértékesítési ügyről beszélt

Budai Gyula tájékoztatása szerint még egy olyan ingatlanértékesítési ügy került elő, amely Joav Blum magyar-izraeli üzletemberrel kapcsolatos, részleteket azonban egyelőre nem árult el a miniszterelnöki megbízott.

MTI

Budai Gyula szerdai budapesti sajtótájékoztatóján - amelyet a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben tartott - arra a kérdésre, hogy kapott-e már választ az izraeli nagykövettől Joav Blumnak, a Sukoróra tervezett kaszinóberuházás egyik befektetőjének ügyében, úgy válaszolt: jelenleg annyi információja van, hogy az izraeli nagykövet továbbította az iratokat Izraelbe.
(Budai Gyula augusztus 16-án közölte, az izraeli nagykövethez fordult tájékoztatásért, hogy valóban folyik-e a sukorói ingatlant megvásárló Joav Blum ellen büntetőeljárás ingatlanspekuláció miatt Izraelben.)
A szerdai tájékoztatón a miniszterelnöki megbízott hozzátette: "nem akarom megelőlegezni, de még egy olyan ingatlanértékesítés került elő, ami Blummal kapcsolatos, ezt majd az elkövetkezőkben fogjuk ismertetni". Tehát nemcsak a Sukoró-ügy és egy Vas megyei ingatlan van, hanem még egy - jegyezte meg.
(Ugyancsak augusztus 16-i tájékoztatóján közölte Budai Gyula, hogy Joav Blumnak nem a sukorói telekcsere volt az egyetlen ingatlanspekulációja Magyarországon. Közlése szerint 2007-ben Joav Blum megszerezte a Vas megyei Rádóckölkeden egy 53 hektáros terület tulajdonjogát, majd a termőföldet magánszemélyként bevitte a Karka Kft.-be, amelynek két izraeli tulajdonosa volt. Ezt követően a termőföldet egy ciprusi offshore cégnek adták tovább, csaknem ötmillió euróért értékesítve. Ennek a területnek az értékét - hasonlóan Sukoróhoz - valótlanul becsülték fel - jegyezte meg akkor Budai Gyula.)
Arra a felvetésre, hogy Joav Blum arra szólította fel hétfőn Budai Gyulát, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg az ellene folyó "rágalomhadjáratot", ellenkező esetben jogi eljárásokat indít, a miniszterelnöki megbízott szerdán úgy reagált: "abszolút nem izgat".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!