Belföld

2010.11.19. 10:09

Durva kutyatámadás, száz harapás

FMH - Nyolc nagytestű kutya támadott meg egy idős férfit a Hajdú-Bihar megyei Nagyhegyesen. Az áldozat testén mintegy száz harapást okoztak az állatok, a férfit súlyos-életveszélyes sérülésekkel kezelik - mondta Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Kórház sajtóreferense pénteken az MTI-nek.

MTI

A mentőápolók elmondása szerint a kutyák csütörtökön több súlyos sebet ejtettek az áldozaton, aki az egyik fülét elveszítette. A férfit mentőhelikopterrel szállították a kórház intenzív osztályára - közölte.
Vezendi Jánosné, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a férfi egy Nagyhegyes melletti tanya tulajdonosa, akinek a szomszédjából szabadult ki a nyolc nagytestű kuvasz kutya. 
Az állatokat elkerítették, tulajdonosukat pedig őrizetbe vették. Ellene életveszélyt okozó gondatlanság miatt indult eljárás - tette hozzá a rendőr őrnagy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!