Belföld

2010.11.29. 21:13

Nem lehet üzenetben bejelenteni a foglalkoztatást

FMH - Az Országgyűlés módosította az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvényt, miután a Ház 278 igen, 36 nem és 16 tartózkodó szavazat mellett elfogadta a fideszes Koszorú László javaslatát. Ennek értelmében december elsejétől mégsem lehet szöveges üzenetben bejelenteni az alkalmazott adatait az adóhatóságnak.

MTI

Az előterjesztő expozéjában azzal indokolta javaslatát, hogy a telefonos bejelentést az eddigi tapasztaltok alapján kevesen használják, a rendszer további fejlesztése viszont több százmillió forintba kerülne, ami nem térül meg.
Kara Ákos (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy az ügyfélkapus regisztrációkkal együtt az elmúlt hónapokban több százezer bejelentés érkezett az egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatban.
A szocialista Nemény András visszalépésként értékelte a javaslatot, szerinte érdemes lenne fejleszteni a rendszert. Így csökkenne az adminisztráció, gyorsulhatna az ügymenet - hangsúlyozta.
Kalmár Ferenc (KDNP) úgy vélekedett: a telefonos bejelentés nem terjedt el annyira, hogy érdemes lenne "pénzt ölni" bele. Az sms-alapú bejelentési lehetőség bevezetésére ugyanakkor később vissza kell térni - mondta.
Kaufer Virág (LMP) elmondta: tartózkodni fognak a szavazáson, mert bár az sms-rendszer nem életszerű, a munkavállalók továbbra is tb- és nyugdíjbiztosítás nélkül foglalkoztathatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!