Belföld

2011.01.11. 18:37

Martonyi: nem lesz árukapcsolás az uniós szerződésmódosítás és a gazdasági jogszabályok elfogadása között

Nem lesz árukapcsolás várhatóan az Európai Unió alapszerződésének tavaly elhatározott módosítása és az úgynevezett gazdasági kormányzásra vonatkozó azon jogszabályok megszületése között, amelyek elfogadtatása a magyar soros elnökség feladata - jelentette ki keddi európai parlamenti tárgyalásai után Martonyi János külügyminiszter Brüsszelben.

MTI

Magyar újságíróknak tartott sajtótájékoztatóján elmondta: mind a néppárti, mind a szocialista (azaz a legnagyobb frakciókhoz tartozó) képviselők azt jelezték, hogy nem látnak különösebb gondot az állandó pénzügyi stabilitási mechanizmus létrehozása érdekében szükséges szerződésmódosítással és az erre épülő kormányközi megállapodással kapcsolatban. 
 Várható mindazonáltal az is, hogy a képviselőknek a parlamenti viták során megjegyzéseik lesznek a jelenlegi, még az állandó mechanizmus 2013-ra tervezett elindítása előtti helyzettel kapcsolatban - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!