Belföld

2011.01.10. 12:10

MSZP-s kérés a különadóval kapcsolatban

FMH - Bár soron kívüli ülésre kevés esélyt lát, az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának következő rendes ülésén napirendre tűzheti az MSZP-s kérést a testület Jobbikos elnöke.

MTI

Nyikos László erről annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek, hogy az MSZP hétfőn javasolta a számvevőszéki bizottság elnökének: hívja össze a testület ülését, hogy a parlamenti pártok tájékoztatást kaphassanak a kormánytól a különadókkal kapcsolatos európai bizottsági vizsgálatokról.
Nyikos László, a bizottság elnöke az MTI-nek elmondta: a házszabály szerint két ülésszak között akkor tarthat ülést egy bizottság, ha azt a testület tagjainak legalább egyötöde kéri. A 27 tagú számvevőszéki bizottság esetében ez 6 fő, ugyanakkor a bizottságban csak 4 MSZP-s honatya dolgozik - 18 kormánypárti, 2 Jobbikos, 1 LMP-s és 2 független mellett.
Nyikos László rámutatott: az MSZP-s képviselőknek tehát legalább még két tagtársukat meg kell győzniük ahhoz, hogy a bizottsági ülést össze lehessen hívni. A Jobbik még nem tárgyalt a kérdésről, de véleménye szerint nem támogatják majd a szocialisták kezdeményezését - tette hozzá, közölve ugyanakkor: ha akkor még aktuális lesz a kérdés, akkor a bizottság első soron következő rendes ülésén kezdeményezi majd a téma napirendre vételét és megtárgyalását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!