Belföld

2011.02.16. 18:11

Ötszáz négyzetkilométer alá csökkent a belvizes területek nagysága a Közép-Tisza vidéken

A kedvező időjárásnak köszönhetően ötszáz négyzetkilométer alá csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága a Közép-Tisza-vidéken, ahol már csak egy mellékfolyón van érvényben árvízvédelmi készültség - közölte a regionális vízügyi igazgatóság védelemvezetője szerdán az MTI-vel.

MTI

A Tisza Kisköre és Martfű között kismértékben árad, máshol apad. A Kisköre alatti szakaszon csütörtökön alig változó vízállás várható - tájékoztatott Lovas Attila, jelezve, hogy a mellékfolyók vízállása ugyancsak csökken: már csak a Hortobágy-Berettyó Karcag-Kisújszállás közötti szakaszán tartanak fenn elsőfokú árvízvédelmi készültséget. Szerdán a Tisza és a Zagyva végig jégmentes volt.
A tiszakécskei és a kiskörei szakaszon az igazgatóság megszüntette a belvízvédelmi készültséget, de továbbra is elsőfokú készültség van érvényben nyolc, míg másodfokú három szakaszon. Ugyanezen a területen 104 önkormányzat közül 44 változatlanul küzd a belvíz ellen: 16 önkormányzat tart fenn elsőfokú, 23 település és 8 vízgazdálkodási társulás másodfokú, míg további 4 harmadfokú belvízvédelmi készültséget.
A vízátfolyások miatt még mindig zárva a Jásztelek-Jászapáti közötti út, valamint a Fegyvernek és a 34-es számú főút közötti szakasz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!