Belföld

2011.02.24. 12:20

Településeket és munkahelyeket nyilvánítottak kerékpárosbarátnak

Hét település és tizenkét munkahely nyerte el a kerékpárosbarát címet, az elismeréseket Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára adta át - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint a helyettes államtitkár az átadáskor elmondta: a címet elnyerő települések többletpontokat kapnak az Új Széchenyi Terv kerékpáros közlekedésfejlesztési pályázatainak elbírálásakor. Schváb Zoltán kifejtette: a terv közlekedési és regionális operatív programjaiban már megnyitott kiírások összesen mintegy 15 milliárd forint értékben tesznek elérhetővé uniós forrásokat kerékpárutak, kerékpáros létesítmények fejlesztésére - idézték fel.
A tavalyi pályázaton újabb hét település (Békéscsaba, Budapest X. és XIII. kerülete, Dabas, Debrecen, Nagykőrös és Tiszafüred) nyerte el a címet, így a kerékpárosbarát települések száma 21-re nőtt.
A tárca azt is közölte: kerékpárosbarát munkahelyként tizenkét nyertest ismertek el, kategóriájában első lett a budapesti Bringóhintó Kkt. (kisvállalkozások), a szintén fővárosi Avex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (közepes vállalkozások), a Budapest Bank Nyrt. Békéscsabai Bankműveleti központja (nagyvállalatok) és a veszprémi Ringató Körzeti Óvoda Kuckó Tagóvodája (nonprofit/közintézmények).
A további díjazottak: az Art-Tax Szolgáltató Szövetkezet, a Blautech Humán- és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft., a BT Limited Magyarországi Fióktelepe, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., a Factory Creative Stúdió Kft., a pusztaszabolcsi polgármesteri hivatal, a Ringató Körzeti Óvoda Erdei Tagóvodája és a Szarvasi Szakorvosi Szolgáltató Kft.
A tavaly negyedik alkalommal meghirdetett pályázat olyan településeket díjaz, amelyeknek a rendezési tervében a kerékpározás feltételeinek fejlesztése kellő hangsúllyal szerepel, ahol a kerékpáros infrastruktúra kimagasló minőségű, és a szemléletformálást kampányokkal, oktatási programokkal is támogatják - foglalta össze a közlemény. Megjegyezték: a munkahelyek értékelésekor egyebek mellett a megfelelő munkahelyi kerékpáros-infrastruktúra, a munkavállalók kerékpározásra ösztönzése és a vezetői példamutatás jelentett előnyt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!