Belföld

2011.05.02. 13:36

Az LMP a korábbi vagyonnyilatkozatokat is hozzáférhetővé tenné

Az LMP azt kezdeményezi, hogy a képviselők korábbi vagyonnyilatkozatai is hozzáférhetőek legyenek a parlament honlapján, mert így követhetőek nyomon a vagyonosodási folyamatok - írja a párt az MTI-hez eljuttatott közleményében, hétfőn benyújtott indítványát ismertetve.

MTI

A képviselők javadalmazásáról szóló kormánypárti módosítási javaslatot álszent látszatintézkedésnek tartják, amit "akkor tákoltak össze hirtelenjében", miután kiderült, hogy Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő havi kétmillió forint felett keres. 
Az LMP-s javaslatot jegyző Szilágyi Péter úgy látja, hogy a "kedélyek csillapítására szánt" kormánypárti javaslat nem orvosolja a képviselői fizetések átláthatatlansága miatti felháborodást. Azt javasolja: az aktuális mellett az Országgyűlés elnöke a korábbi képviselői vagyonnyilatkozatokat is tegye nyilvánossá a parlament honlapján. Ezek a képviselői megbízatások lejárta után két évig nyilvánosak maradnának.
Az LMP véleménye szerint a képviselői fizetések megnyugtató rendezése csak akkor lehetséges, ha azokat mindenki számára átlátható és ellenőrizhető módon szabályozzák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!