Belföld

2012.03.07. 13:05

Schmitt Pál Brüsszelben

Schmitt Pál magyar államfő Martin Schulzcal, az Európai Parlament (EP) januárban hivatalba lépett, szocialista párti elnökével találkozott kétnapos brüsszeli látogatásának második napján, szerdán.

MTI

Mint arról a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t tájékoztatta, Schmitt Pál gratulált a német politikusnak EP-elnökké történt megválasztásához, és sok sikert kívánt munkájához.

 

 

A köztársasági elnök nagyra értékelte, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök januárban lehetőséget kapott az akkor frissen hivatalba lépett Schulztól arra, hogy az EP plénuma előtt ismertesse Magyarország erőfeszítéseit. Schmitt szerint ez a gesztus is azt bizonyította, hogy az Európai Parlament továbbra is a valódi európai viták és a demokrácia színtere.

Schmitt Pál biztosította tárgyaló partnerét arról: a magyar kormány által végrehajtott átalakítás és a gyors törvényalkotási tempó azt célozza, hogy Magyarország "ismét az Európai Unió egyik legstabilabb és legelismertebb tagja lehessen". Emlékeztetett arra: a rendszerváltás kezdete óta a magyarok álma az volt, hogy az ország csatlakozzon az Európai Unióhoz. Ez az elkötelezettség - tette hozzá - azóta sem változott.

A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint az államfő hangsúlyozta, hogy "Magyarország jó úton halad, és rövid időn belül európai partnereink is látni fogják az eredményeket".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!