Bodajk

2012.03.07. 11:43

A matekverseny legeredményesebb vidéki diákja bodajki

Bodajk - Matematikából és szövegértésből is átlagon felül teljesítettek a helyi iskola diákjai a kompetenciamérés során.

B. Kiss László

A hétvégén tartották a Kárpát-medencei Zrínyi matematika verseny megyei fordulójának eredményhirdetését. A verseny az egyik legrangosabb  a szaktárgyi megmérettetések közül:  népes mezőnyből kerültek ki a legjobbak. A megyei forduló legeredményesebb - nem megyei jogú városban tanuló - vidéki  diákja címet az általános iskolások közül a Bodajki Általános Iskola hetedik osztályosa, Skrop Tamás érdemelte ki, aki évfolyamában a második helyet szerezte meg. Tamás negyedszer indult a Zrínyin, de még sohasem sikerült dobogós helyezést elérnie.  A "melyik a kedvenc tantárgyad" kérdésre  azt a meglepő választ adta, hogy a technika... A bodajki fiú egyébként tollaslabdázik és tájfut is. Továbbtanulni a fehérvári Teleki gimnáziumban szeretne. 

A Bodajki Általános Iskola diákjai jól  szerepeltek a legutóbb tartott kompetenciamérésen is. Az intézmény, az országos  mérésben résztvett hatodikosai és nyolcadikosai  átlag feletti teljesítményt nyújtottak matematikából és szövegértésből is. Míg a matematikából a kisvárosi általános iskolák átlaga 1444, illetve 1558 pont, addig a bodajkiaké 1531, illetve 1609. Szövegértésből a bodajki átlag 1512 és 1596 pont, szemben a többiek 1418 és 1523 pontos átlagával A bodajkiak eredményei  felülmúlják a kistérségi átlagot is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!