Bulvár

2016.10.30. 22:00

Hello, Wien! vetélkedő

Sümeg - A sümegi Kisfaludy Sándor Gimnáziumban mindig történik valami. Legutóbb az I. Oktoberfest keltette fel mindenki figyelmét, nagyon jó visszhangot adva a német nyelvnek, a német kultúra fontosságának és érdekességének.

Vargáné Czobor Andrea

Alig ocsúdtak fel a szervezők és a résztvevők a fenti hangulatból, máris kitaláltak valami újat a német nyelv tanítása és népszerűsítése mellett elkötelezett nyelvtanárok: meghirdették a Hello, Wient, egy kétnapos vetélkedőt Bécsről. Belák Erika, Kapásiné Bíró Teodóra és Vargáné Czobor Andrea érdekes kérdések gamadájával vette rá a fiatalokat, hogy keressenek-kutassanak Bécs nevezetességei közt, Sissi múltjában, eredjenek híres bécsiek nyomába.

A kétfordulós, feladatlapos országismereti játék ismét nagy tetszésnek örvendett, csak úgy sercegtek a szótárlapok, égtek a mobilok, pattogtak az ujjak, szántották a lapokat a tollak, mindenki keresgélt, közben tanult, és tanulva jól szórakozott. Az újabb németes hullám nyereményei nem is lehetnek mások, mint eredeti bécsi édességek, mütyürök, amiket az arra érdemesek, tehát a kérdőívek legjobb megoldói az őszi szünet után vehetnek át. Az Oktoberfest és a Hello, Wien sikerén felbuzdulva a gimnázium három németes gráciája már el is készítette újabb meglepetését, nyelvnépszerűsítő programját. Úgy látszik, a Kisfaludyban szárnyra kapott a német

Rávették a fiatalokat: kutassanak Bécs nevezetességei között

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!