Régi adósságot törlesztenek a felújítással

2 órája

Átköltözött a Vasvári, indul a gimi épületének felújítása!

Közösségi oldalán tett közzé fontos bejegyzést Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Arra hívja fel a figyelmet, hogy a Vasvári Pál Gimnázium épülete immáron munkaterületnek számít, a beruházás pedig napokon belül elindulhat, amit már a Vasvári közössége és az egész város nagyon várt!

Kecskés Zoltán

Néhány hónapja még iskolaöleléssel búcsúztatták a diákok a felújítás előtt álló Vasvári Pál Gimnáziumot.

Fotó: Nagy Norbert

Az iskola minden felszerelése átköltözött mostanra a Tolnai utcába, a következő 2 tanévben a Vasvári otthona az egykori Bory suli épülete lesz. Ezúton is köszönöm a teljes tantestület és minden iskolai dolgozó rugalmasságát, munkáját! 

– írja a polgármester, majd a projekt részleteiről is tájékoztat. Kiemeli, a beruházásban jelentősen bővül az iskola, hiszen teljesen új, különálló épületet kap. Ebben 12 új tanterem, a tornacsarnok, a könyvtár és 2 sportcélú terem kap helyet, összesen 3166 négyzetméteren.  

Megjegyzi azt is, hogy a régi épület geometriája változatlan marad, azonban a mostani tornaterem helyén egy zsibongót és egy előadótermet alakítanak ki, valamint megújulnak az udvari sportpályák is. Összesen 3,7 milliárd forintból valósul meg a Vasvári felújítására és bővítésére a Modern Városok Program keretéből, a teljes beruházásnak 2026-ban el kell készülnie. Ahogy Cser-Palkovics András polgármester fogalmaz, ezzel egy nagyon régi adósságot törlesztenek, bízik benne, hogy a Vasvári diákjai, tanárai, dolgozói elégedettek lesznek az eredménnyel!

Vasvári Pál Gimnázium_beruházás_ölelés
Látványterv - így fog kinézni kívülről a 3,7 milliárd forintból megvalósuló iskola épülete.
Forrás: Cser-Palkovics András / Facebook


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában