Letartóztathatják

2 órája

Óbudai korrupciós ügy: kiderült, mikor döntenek a hatóságok a DK-s polgármester sorsáról

A Magyar Nemzet cikke szerint Gyurcsány Ferenc embere körül egyre fogyott a levegő, szerdától pedig igazán felgyorsultak az események az évek óta húzódó ügyben.

MW

Kiss László óbudai polgármester

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Kiss László hivatali vesztegetés elfogadásával meggyanúsított óbudai polgármester ügyében az ügyészség várhatóan csütörtökön ad tájékoztatást, az „elsődleges nyomozati cselekmények” elvégzése után. Zamecsnik Péter, Kiss László ügyvédje egy rádióinterjúban azt mondta,

pénteken 9 órakor döntenek arról, hogy Kiss Lászlót letartóztatják-e

– írja a Magyar Nemzet.

Megírtuk: Kiss László polgármestert is elérte az óbudai korrupciós botrány. Augusztus 14-én, szerdán reggel a nyomozó ügyészek bilincsben vitték el a DK-s kerületvezetőt.

Korábban Kiss több munkatársát, köztük az egyik alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt is letartóztatták a hatóságok. A Központi Nyomozó Főügyészség az alpolgármestert azzal gyanúsítja, hogy százmillió forintnyi kenőpénzt fogadott el, hogy biztosítsa egy reklámcég plakátjainak elhelyezését Óbudán. A vesztegetési pénz eredetének és céljának leplezésére fiktív szerződéseket kötöttek.

A Magyar Nemzet cikkében emlékeztet,

korábban Kiss László érintettségével kapcsolatban az ügy egyik szereplője azt vallotta, hogy a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett, készpénzben felvett pénzösszegekből Kiss László polgármesternek is adni kellett. Azt persze az ügyészek vizsgálják, hogy itt klasszikus befolyással üzérkedéssel van-e dolguk, azaz Kissre csak hivatkoztak a bűnözők, ám valójában a pénzt ők tették zsebre, vagy pedig korrumpálták a Gyurcsány-párti polgármestert.

További részletekért kattintson.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában