Döntöttek: ittak és vezettek

FMH - Fejér megyében a péntekig tartó egy hét során két halálos közlekedési baleset történt az összesen tizenkét sérüléses balesetből. A legtöbb gondot a csúszós utak okozták.

feol.hu

A június 19-től 26-ig terjedő időszakban két halálos végű, ugyanennyi súlyos és nyolc könnyű sérüléssel végződő közlekedési baleset történt a megye közútjain. A Mezőfalva és Nagyvenyim között történt balesetben az utat elhagyó járműből kirepült a sárbogárdi sofőr és szörnyethalt. Egy budapesti férfi az M1-es autópályán lelte halálát, amikor egy előzőleg szalagkorlátra futó román autóról keresztbe fordult utánfutónak ütközött. A két súlyos sérüléssel végződő baleset oka egyaránt a sebesség rossz megválasztása volt, igaz az egyik esetben a sofőr ittassága is közrejátszott. A könnyű sérülések zöme is az időjárási tényezők figyelmen kívül hagyása miatt keletkezett. Egy hétvégi balesetben egy autóban öten sérültek, és főleg kisgyermekek. Baleseti okként szerepel még kanyarodás közben zebrán gyalogosgázolás és klasszikus utoléréses ütközés is. Nem szokványos közlekedési baleset, amikor kerékpáros gyalogost gázol, járdán, de ilyen is előfordult Mór területén. Az ittasság, mint mellék ok igazoltan egyszer volt jelen, ugyanakkor 46 olyan közlekedőt szűrtek ki kollégáink, akik még sem magukban, sem anyagi javakban nem tettek kárt felelőtlen hozzáállásuk következtében. Az ittas közlekedők majdnem fele (21) kerékpáros, vagy segédmotoros.
 
A balesetek bekövetkezését vizsgálva kitűnik, hogy a délelőtti órák viszonylag nyugodtan teltek, egy baleset történt ezen időszak alatt. Délután öt, esete és éjjel 3-3 balesetet jegyez a statisztika. A reggeli órák abszolút eseménytelenek voltak ebből a szempontból - áll a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, R. Szabó Ágnes közleményében.
 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!