Felborult a csónakkal egy horgász

Velencei-tó - Felborul a csónakja egy fehérvári horgásznak kedden a Velencei-tavon. A férfi a csónakba kapaszkodott, amikor megérkeztek a vízirendőrök és kimentették.

Kovalcsik Katalin

Alig negyed óra telhetett el, amikor a tavon járőrőző vízirendőrök ismét a Lángi-tisztás felé hajóztak. Furcsállották, hogy   az előző  körtútjukon látott  horgászcsónak egészen más helyzetben van, mint annakelőtte. Közelebb mentek és látták, hogy a csónap felborult, a horgász vízben van, merülésben lévő  csónakja  orrába kapaszkodik. A 68 éves fehérvári férfi nem először ment ki a tóra, de a nemrégen vásárolt horgászcsónak  felborult vele, amikor felállt benne. 
A víz mélysége azon a területen 2,20 méter körül van, és tegnap 18 fokos volt.  A férfit  a két járőr,  Hersics Tibor törzszászlós és  Bagó István törzsőrmester  beemelte  a csónakba, majd a  horgászeszközöket is összeszedegették, a csónakot pedig kihúzták a partra a rendőrmotoros segítségével.  A férfi elmondta nekik, megpróbált volna a  közeli nádszigetre  átúszni.   
A rendőrök elmondták, a  horgászok általában jól felszerelkeznek, mielőtt kimennek a vízre, a baj csak az, hogy nincs náluk a legfontosabb,  a mentőmellény.  A horgásznál volt,  csak a csónakban, de így is szerencsésen végződött a történet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!