Per a nyomravezetői díjért

Veszprém, Mór - Tízmilliós jutalmat ígértek pár éve a veszprémi postásgyilkosság nyomravezetőjének, a kifizetés azonban elmaradt. A fegyverek megtalálója pert indított, s első fokon nyert is.

Tóth Péter

Az ítéleteta napokban hozta meg a Veszprémi Városi Bíróság, az ügynek azonban lesz még folytatása. Szebenyi István, aki 2006 őszén a Tatabánya melletti tarjáni erdőben megtalálta a fegyvereket és a töltényhüvelyeket, hamarosan a móri ügy miatt is perre megy. 

Szebenyi István a nyomravezetői díjért perel

2003-ban öltek meg egy herendi postást Veszprémben, idővel iderült, hogy a tettesnek a 2002-es móri gyilkosságok végrehajtásában is szerep jutott. A herendi önkormányzat 200 ezer forintot ígért a nyomravezetőnek, ezt a rendőrség és a posta 10 millió forintra egészítette ki. Szebenyi és ügyvédje, a Kaiser Edét is képviselő Dezső Antal a herendiek ellen indított egyfajta próbapert, hogy aztán a többiektől is követelhessék a pénzt. Egy neve elhallgatását kérő tanú már megkapta a díjat, ő volt az, aki állítólag mobilon beszélt a gyilkosságokkal vádolt Nagy Lászlóval. A rendőrség    a telefon cellainformációi alapján jutott nyomra, az elrejtett töltényhüvelyeken hagyott DNS igazolta viszont az elkövető kilétét. A veszprémi bírónő emiatt a nyomravezetői díj megfelezéséről döntött. Szebenyi ezek után  követelni fogja a móri ügy nyomravezetőjének járó 25 millió forintot is, amit a Kaiser Edét hamisan bemártó Kiglics Attila kapott meg. Ő jelenleg szökésben van, a rendőrség körözése alatt áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!