Lehetőség a fiataloknak - bővül a Kikindai utcai szállás

Székesfehérvár -Tizenhatról huszonnégyre bővül a férőhelyek száma a Kikindai úti átmeneti szálláson egy pályázatnak köszönhetően. Hátrányos helyzetű fiatalok költözhetnek be.

Törő Bálint


Az otthonban a bővítésnek köszönhetően huszonnégy férőhely lesz a tizennyolc helyett
Fotó: FMH

A Kikindai úti átmeneti szálláson jelenleg tizenhat, hátrányos helyzetű, zömmel nevelőotthonból érkezett fiatal  él. Azok költözhetnek a lakásokba, akik 18 évnél idősebbek, előtakarékoskodtak és önálló jövedelemmel rendelkeznek.
- Meg kell adni minden segítséget ezeknek a fiataloknak, hogy beilleszkedjenek a társadalomba - szögezte le Warvasovszky Tihamér, polgármester. Zsabka Attila, a Krízisközpont vezetője a lakások bővítésével kapcsolatban elmondta: a szobák nappalijából 8- 10 négyzetméteres területet leválasztanak, így plusz két főnek tudnak helyet kialakítani minden lakásban. Az első lakást akadálymentesítik is, ha mozgáskorlátozott lakónak lenne  rá szüksége. A szakember hozzátette: az átalakítást  a megnövekedett jelentkezések száma indokolta. A  rászoruló fiatalok  egy plusz egy évet tölthetnek a szálláson, addigra elég megtakarításuk  kell, hogy legyen az önálló életük folytatásához. A tervek szerint a közgyűlés augusztusban dönt a kivitelezőről, és a beruházás idén december 31-ig elkészül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!