Nem lesz könnyű dolguk

2 órája

Minél hamarabb el akarják dönteni a továbbjutás sorsát

Az idegenbeli 1-0-s siker után hazai pályán vívhatja ki a Konferencia Liga-selejtező play off körét a Puskás Akadémia FC az örmény Ararat-Armenia ellen csütörtökön 21.00 órától. A találkozó előtt Komáromi Györggyel beszélgettünk.

Szabó Róbert

Komáromi György megszerezte első gólját az új idényben

Fotó: puskasakademia.hu

– Bennem volt a bizonyítási vágy, hiszen most játszottam először kezdőként az új idényben és szerettem volna megmutatni, hogy ott is van a helyem. Hála Istennek sikerült gólt szereznem és nyertünk is, így nagyon örülök ennek – mondta a vasárnapi, Nyíregyháza Spartacus FC elleni mérkőzéssel kapcsolatban Komáromi György lapunknak.

A fiatal futballista az idei évben kifejezetten jó összhangban van a Puskás Akadémia rutinos válogatott játékosával, Nagy Zsolttal, akinek a Zalaegerszeg ellen gólpassz adott, most pedig fordítva történt ez meg. 

– Szerencsére eddig jól jön ki ez az év. Mind a pályán, mind a magánéletben nagyon egymásra találtunk Zsoltival, nagyon jól megértjük egymást és sokat beszélgetünk mindenről is szabadidőnkben. Ez az összhang pedig a pályán is megmutatkozik szerintem, a statisztikák is ezt mutatják. Bízom benne, hogy ezt az idény folyamán tartani tudjuk – mondta a Nagy Zsolttal való kapcsolatáról Komáromi.

A felcsútiak az új idényt nagyszerű teljesítménnyel kezdték, háromból három bajnokit megnyertek és az örmény Ararat-Armenia elleni első Konferencia Liga-selejtező mérkőzést is behúzták. Komáromi szerint a siker titka, hogy bár nem tudnak sokat edzeni, hiszen három naponta mérkőzéseket játszanak, de a regenerációk nagyon jók, fel tudnak frissülni minden meccsre.

– Mindenki megtesz mindent a siker érdekében és azért, hogy kihozza magából a maximumot. Egyik meccsen sem tartalékoltunk, a bajnokság és a Konferencia Liga is egyaránt fontos nekünk. Szeretnénk az idény végén ott lenni ismételten a dobogón, jól kezdtük az idényt, reméljük, ezt tartani tudjuk a folytatásban is – fogalmazott a szélső.

A Konferencia Liga-selejtezőben most jön a feladat nehezebb része, hiszen bár az előny megvan, 1-0-ra nyert idegenben a Puskás Akadémia, most hazai pályán kell kivívni a továbbjutást az Ararat-Armenia ellen. Ha ez sikerül, akkor már a play off körben járna a felcsúti együttes, ahonnan egy lépés a főtábla, azonban ezért a tavalyi döntős, olasz Fiorentinával kellene megküzdenie.

– A kinti meccs más volt, sokat utaztunk előtte, az időjárás is más odakint. Tipikusan olyan mérkőzést játszottunk ellenük, ami ikszes volt, vagy ha valaki rúg egy gólt akkor az meg is nyeri. Nem rossz csapat az ellenfelünk, maximálisan koncentrálnunk kell az itthoni meccsen és fel kell készülnünk belőlük. Minél hamarabb el kell döntenünk a továbbjutás sorsát – zárta gondolatait Komáromi.

Hornyák Zsolt vezetőedző a csapat hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, okosan kell játszaniuk és az a fontos, hogy a védőmunka minősége rendben legyen és, hogy kihasználják a szélső támadóik gyorsaságát.

– Ha ezek a sarkalatos pontok rendben lesznek, komoly esélyt látok arra, hogy kivívjuk a továbbjutást. Egygólos előnyünk van, de a párharc teljesen nyílt, én úgy viszonyulok a visszavágóhoz, mintha az első meccs null nullra végződött volna. Ha tovább akarunk jutni, jobbnak kell lennünk, azaz egyértelműen az a célunk, hogy a hazai mérkőzésünket is megnyerjük – zárta gondolatait a puskasakademia.hu-nak adott nyilatkozatában Hornyák Zsolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában