Zenéjével másképp ébredsz - Tiesto már nagyon várja a veszprémi fellépést

Veszprém - Szombaton este megkezdődik az ország egyik legnagyobb partija a Veszprém Arénában. A világhírű DJ-t, Tiestót a magyarokról és a veszprémi buliról kérdeztük.

MTI/AP

Tiesto nem árulta el a trükköt, de sejteti: valami különlegességgel is várja a vendégeit a veszprémi parti során

- Mi a véleménye a mai magyar zenéről, a fiatalokról?
- Több magyar producerrel és csapattal is dolgoztam és dolgozom. Érdekes, hogy az utóbbi hónapokban több felvételt is forgattam az ország komponistái közül. Gratulálok nekik! Nem szeretném név szerint megemlíteni őket, mert hátha kihagyok valakit a sorból, és nem nézi jó szemmel. Mindenkinek megvan az esélye, hogy kiváló komponistává vagy producerré tegye magát. Sokat kell dolgozni és sok barátot kell szerezni. A magyar fiatalokkal sokat találkozom, és nem tudok olyant mondani, ami negatív lenne. Ha jól tudom, mintegy 17 ezer rajongóm van regisztrálva a magyarországi honlapomon. Az elég sok, mert csak tizenhat ország előzi meg a listámon a nagyok közül, például USA, Anglia, Hollandia, Japán, Spanyol- és Olaszország. Ez igen szép. Szeretem az itteni embereket nagyon, ezért járok évről évre vissza.
 
- Vannak-e magyar barátai?
- Nagyon jó barátaim vannak és nagyon jó kollégák, akikkel régóta együtt dolgozunk - Blaz Bernát Balázs, Dexter Kiss Norbert, Andre Horváth Endre. Ők egy kollektíva, akik mindenről tudnak és mindenben a legjobbak. Más országokban is csináltunk velük produkciót, és ott is kimagaslóan helytálltak. Naponta tarjuk a kapcsolatot a management között. A lemezkiadóm is megfelelő, Mészáros Barbara, aki mindenben mellettünk van. Nagyon jó velük dolgozni. De nem csak munkálkodunk, mindenhol találkozunk. Ibizán szoktunk meetinget tartani egy évben többször, és akkor mi vagyunk a vendéglátók. Amikor meg ők készítenek produkciót, akkor ők. De sajnos mi nem tudjuk azt sok jót viszonozni, amit ők adnak nekünk.
 
- Miért pont Veszprém? Mit vár a veszprémi koncerttől?
- Veszprémet úgy választottam ki, hogy volt egy híres sportoló (Marian Cozma a szerk.) akit megöltek. Amikor szelektáltunk helyszíneket, ezt megírta Blaz. Egy ilyen dolog sok embert negatívan érint, de az életet tovább kell élni. Ezért jövök ide, hogy az emberek érezzék a zenémet, amit adok nekik, lássák a fényeket és boldogok legyenek, vigasztalódjanak egy ekkora sportember elvesztése után. Azt hiszem, a tavalyi bulit megismételjük, ami hatalmas volt. Most már olyan dolgokat is bevetek, amiket idáig csak kísérleteztem, de kell egy kis újdonság. Dexter már nyomja a jegyeket, én meg számolom a napokat.
 
- Készül-e valami különlegességgel?
- Mindig van különlegesség, de ez olyan, mintha megkérded a bűvészt, árulja el a trükköt neked. Nehéz azt mondnai, hogy nem, amikor az egyik kedvenc országomban vagyok és barátaimmal bulizhatok. Szeretnek az emberek, mert érzik, hogy én is szeretem őket. Együtt kell lenni ahhoz, hogy mindenki a jót tegye az életében, ne a rosszat. Ki kell kapcsolni a negatív dolgokat, csak a jókat kell meglátni, és akkor másképpen ébredsz. Jöjjenek el hozzánk, nézzék meg, hogyan varázsolom el a kedves embereket egy másik dimenzióba, ahol nincs bánat, csak több óranyi szívből jövő jó érzés. Majd ha vége lesz a partinak, mondd el, hogy tetszett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!