Könnyed nap, könyvek között

Székesfehérvár - A könyves vasárnap rendezvényeivel zárultak az őszi könyvtári napok, amelyek célja az olvasásra nevelés, a könyvtári szolgáltatások népszerűsítése az olvasók számára.

Bokros Judit


A Székesfehérvári Városi Könyvtár rendezvényét végül a plázában tartották - gyerekek, nagyik is mondtak mesét

A könyvtári napok székesfehérvári és megyei rendezvényeinek célcsoportját idén az idősek, azon belül is a nagyik alkották. Az intézmények különböző könnyed, nem feltétlenül az olvasáshoz kapcsolódó programokat kínáltak, így például a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtárban süticsatát, egészségnapot szerveztek, Móron a nagyiknak hirdettek rejtvényfejtést, Enyingen pedig a nagyik meséltek az unokáknak. Meséből a fehérvári Városi Könyvtár rendezvényén sem volt hiány, ezt a délelőtti esős időre való tekintettel a plázában tartották. Itt meséltek a nagymamák, de még a kisunokák is, Sebestyén Imre székely mesemondó felvezetője után.


A raktártúrán a Vörösmarty könyvtár rejtett zugait is föl lehetett fedezni
Fotók: Nagy Norbert
 
A megyei könyvtárban a könyves vasárnapon ingyenes volt a beiratkozás, sőt, a késedelmi díjakat is elengedték (persze csak ha még nem jutott  a bíróságig az ügy). Ezen kívül raktártúrára is benevezhettek az érdeklődők, kihirdették a játékok nyerteseit és kedvezménnyel lehetett könyveket, újságokat vásárolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!