Megújul és teljesen akadálymentes lesz az Ezredéves

Székesfehérvár - Kétszáznegyven milliót nyert Fehérvár a Segítő pályázati programon, így teljesen megújulhat a sérült gyermekeket oktató Ezredéves Óvoda és iskola.

Házi Péter


A kivitelező cég előteljesítést vállalt, 2010 február végéig befejeződhet a munka
Fotó: Koppán Viktor Dávid

- Az Ezredéves Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola  teljes egészében megújulhat, hála annak a 240 milliónak, amit az önkormányzat elnyert a Segítő program keretében. Ebből az összegből a tetőteret is beépítik, és az épület egy lift segítségével, új mosdók kialakításával teljesen akadálymentes lesz - jelentette be a már zajló felújítás helyszínén Warvasovszky Tihamér, Fehérvár polgármestere. Hozzátette, a több, mint nyolcvan gyermeket a város más iskoláiba, óvodáiba helyezték el a felújítás időtartamáig. Szigli  István, a városfejlesztési bizottság elnöke ezzel kapcsolatban hozzátette, azért választották kivitelezőnek a Bonzók '94 Kft-t, mert a cég előteljesítést vállalt, azaz a remények szerint  2010 februárjának végére elkészülnek a rekonstrukcióval. Az önkormányzat 29 millió forintos önerőt biztosított a felújításhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!