Veszélyben a kéttannyelvű oktatás is

Székesfehérvár - Sem az önkormányzatok, sem a szülők nem állhatják a költségeket: bajba kerülhetnek a kéttannyelvű oktatású iskolák is.

Tihanyi Tamás

Angolul kezdte tájékoztatóját az újságírók előtt csütörtökön Vargha Tamás (Fidesz) tanácsnok a fehérvári Rákóczi Ferenc Általános Iskola udvarán. Veszélyben van a kéttannyelvű oktatás, hiszen a következő évtől a költségvetésben nem lesz forrás ennek finanszírozására, mondta. Vargha  idézte, s elfogadhatatlannak ítélte  az MSZP szakpolitikai véleményét, amely szerint a kéttannyelvű tanítás  nem számít oktatási alapfeladatnak. Az országban 22 éve van kéttannyelvű képzés, miközben   az adatok riasztóak. A hazai  diplomák 30 százaléka a hiányzó nyelvvizsga miatt nem adható ki, az unióban Portugália után messze leszakadva az utolsó helyen vagyunk a nyelvismeret területén.  (Még az MSZP is  módosító indítványt nyújtott be a költségvetési törvényhez, hogy  folytatódjon a kéttannyelvű  program finanszírozása.)       

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!