Kiképzés a fiataloknak

2 órája

Egyre több fiatal jelentkezik honvédelmi táborokba

Évről évre egyre több fiatal jelentkezik a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Sportszövetség által szervezett honvédelmi táborokba – közölte a sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Újfehértón.

MW

A MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred katonái a Honvédelmi Sportszövetség által szervezett honvédelmi sporttáborban Újfehértón

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Simicskó István a kisváros honvédelmi sportközpontjában tartott sajtótájékoztatón elmondta, idén nyáron a honvédséggel közösen 125 tábort bonyolítanak le, a sportszövetség tagszervezetei pedig 84 nyári tábort tartanak a fiatalok számára.

Óriási tehát a választék, a cél az, hogy a magyar fiatalok a honvédelmi táborokban olyan képességeket és kompetenciákat sajátítsanak el, amelyekkel sikeresen fel tudnak készülni életük nagy küzdelmeire – fogalmazott az elnök.

Simicskó István megjegyezte,

az ország öt honvédségi sportközpontjában lebonyolított táborokban játékos formában ismerkednek meg a gyerekek a honvédelemmel, kipróbálhatják például a lézeres és airsoftlövészetet, a különböző technikai sportokat, önvédelmi fogásokat tanulhatnak, a megszerzett képességekkel pedig később más, ilyen jellegű képzéseken fejleszthetik tovább magukat.

Kiemelte, a fiatalok a táborokban a kadétokkal is találkozhatnak, az ő képzésük 2017-ben indult el, mára pedig csaknem 10 ezren vannak, képzésükre a Magyar Honvédségnek 150 iskolával van szerződése.

A MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred katonái a Honvédelmi Sportszövetség által szervezett honvédelmi sporttáborban 
Fotó: Vajda János / Forrás:  MTI

Simicskó István a tájékoztatón sikeresnek nevezte a honvédelmi sportközpontok működését. Mint mondta, a központok segítségével a honvédelmi ismeretek átadására vonatkozó elképzelések és a nevelési célok évenként egyre erősebben tudnak megjelenni. A KDNP frakcióvezetője kifejezte reményét, hogy a kormány továbbra is támogatni fogja majd ezt a törekvést, és egyre több helyen épülnek sportközpontok.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, az országban elsőként Újfehértón adtak át ilyen sportközpontot, és ezek az intézmények nagyon fontos szerepet töltenek be a hazaszeretet kifejezésében.

A helyi honvédelmi sportközpontban idén nyáron három tábort rendeztek, a jelenleg zajló harmadik turnusban harmincegy, 8-13 év közötti diák vesz részt. A fiatalok a napközi jellegű táborokban élményközpontú oktatásban vesznek részt, megismerik a lövészet, az íjászat és a küzdősportok alapjait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában