A teremburáját! Családi hétvége lesz Fehérváron

Székesfehérvár - Főleg gyerekeknek szerveznek több programot a hétvégére, de ezek mindegyike olyan, amelyen jobban esik a részvétel a szülőkkel együtt: őket is szívesen látják!

Kocsis Noémi

Fennállásának évfordulóját ünnepli a város egyik leggyermekcentrikusabb egyesülete, a Terembura, ezt pedig egy vidám tematikus nappal koronázzák meg, amelyre természetesen várják azokat, akikért szerveződtek: a gyerekeket. November 7-én 10 órától szép és kreatív tárgyakat lehet készíteni képzőművészek segítségével az Új Magyar Képtárban. Agócs Írisz illusztrátor például a pacaállatok, Németh László keremikus a nagyon érdekes technika, a raku rejtelmeibe avat be, Simon Ágnes megmutatja, mi is az a varázspapír, míg Debreczeni Katalinnal az animáció birodalmában bolyonghatunk. Délután 3-kor a Momentán Társulat vonja a kis vendégeket drámajátékba, 17 órakor pedig a Figurina bábosai mesélik el Párácska és a kishal történetét. A nap fénypontja minden bizonnyal a 18 órai tortavágás és -evés lesz.
A Terembura napjára ingyenes a belépés, akárcsak vasárnap 8-12 óra között a Vízivárosi Általános Iskolába, amely erre az időre átalakul Tündérvár játszóházzá, és ahová érkezik egy (majdnem igazi) tündér is.
Vasárnap az ebéd után érdemes lesz ismét útra kelni, hiszen 15 órától A Szabadművelődés Házában lesz késő estig tartó programsorozat. Ebben a kreatívkodástól a kiállításokig széles a kínálat, 19 órától pedig koncert lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!