H1N1 - szünetel az influenzajárvány

Székesfehérvár - Átmenetileg szünetel az ifluenzajárvány. Csökkent az ifluenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

Móré Erzsébet

Ennek persze magyarázata lehet az is, hogy az iskolákban szüntetelt a tanítás és az év végi ünnepek közötti napokat is sokan szabadságon töltötték, kevesebben utaztak tümegközlekedési járművön.
- Tény, hogy a jelenlegi időszak járványmentesnek tekinthető - mondta lapunk kérdésére Almási Ferenc  térségi tiszti főorvos. Hozzátette, hogy a hideg idő is a járvány, a vírus ellen dolgozik, megjegyezte azonban, hogy akár heteken belül elkezdődhet a második hullám.
- Az influenzajárványok természete, hogy a második szakaszban agrasszívebb a vírus, azt nem tudjuk viszont, hogy a H1N1 is így viselkedik-e. Minden esetre oltóanyagból van bőven a tisztiorvosi szolgálat oltóközpontjában és a háziorvosoknál is - mondta Almási Ferenc.
Az oltóközpont hátfőtől péntekig most is reggel nyolctól este nyolcig várja mindazokat, akik a H1N1 vírus ellen kívánják beoltatni magukat.
A Fejér Megyei Szent György Kórházban - tudtuk meg késő délután - Szabó Gabriella  orvosigazgató helyettestől  jelenleg kilenc beteget kezelnek influenza vagy influenza gyanú miatt. A fertőző osztályon három beteg esetében már bebizonyosodott a H1N1 fertőzés, háromnál még tart a vizsgálat. Az intenzív osztályon három influenzás van, közülük ketten szorulnak gépi lélegeztetésre - tájékoztatta lapunkat Szabó Gabriella.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!