Díjazott sajtómunkásaink

Székesfehérvár - Minden esztendőben van egy nap, amikor a PLT öt megyei napilapjánál dolgozó újságírók megszavazzák maguk közül az adott év legjobbját. Így történt pénteken is.

Fejér Megyei Hírlap

- Válság van, de ilyen időkben is megmutatkozik a tehetség és a szorgalom, ez is összetartó erő lehet a szerkesztőségekben - mondta többek között köszöntő összefoglalójában a Hírlap főszerkesztője, Elekes András a sajtónap ürügyén pénteken.
A belpolitikai rovat főmunkatársát, Tihanyi Tamást szavazta a szerkesztőség 2009 nívódíjasának. Ő szokott szerénységével csak annyit jegyzett meg, mikor 12 évvel ezelőtt legutóbb vándorolt hozzá az elismerés, egész más elvárások teljesítéséért kapta a dicséretet. Akárki megkaphatta volna a többiek közül - tette hozzá még kollégánk, miután átvette a nívódíjasnak járó plakettet és ajándékot. Tihanyi Tamás hosszú évek óta rendszeres szerzője a Fejér Megyei Hírlapnak; tudósításait, riportjait nem csak belföldről hozta-hozza: ő az, akit az utóbbi években szó szerint a tűzvonalban lehetett megtalálni, Albániától Afganisztánon keresztül a volt jugoszláv utódállamokig. Lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága további díjazottjai a következők: a Napló nívódíjasa Győrffy Árpád újságíró, a közéleti rovat tagja; a Vas Népe nívódíjasa Kiss Tamás, a gazdasági rovat munkatársa; a Zalai Hírlap nívódíjasa Péter Gyöngyi újságíró; a központi szerkesztőség nívódíjasa Osváth Sarolta újságíró.
Az idén még egy FMH-munkatárs részesült elismerésben munkájáért. A Kovácsi Miklós, a Veszprémi 7 Nap alapítója, a Napló volt főszerkesztője, a PLT egykori ügyvezetője emlékére alapított Kovácsi Objektív Díjat Házi Péter kollégánk vehette át Győrffy Istvántól,  az alapítvány kuratóriumának elnökétől, a PLT központi főszerkesztőjétől, továbbá Barta Éva és Galgóczy Éva alapítóktól. Házi Péter több, mint évtizede dolgozik a FMH-szerkesztőségben, s az elismerést főképp a kampányfinanszírozások hátterének feltárásáért érdemelte ki - a cikksorozat valamennyi PLT-napilapban megjelent.
Veszprém Megyei Jogú Város 2010. évi Szabad Sajtó Díját Gáspár Gábor, a Napló szerkesztőségének fotórovat-vezetője vehette át.
A Pannon Lapok Társasága az idén először on-line nívódíjat is hirdetett, amelyet a Zalai Hírlap portáljának egyik on-line szerkesztője, Balogh Eszter vehetett át a kollégák szavazatai alapján.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!