Halálos késelés Dunaújvárosban: eljárás indult a fiú ellen

FMH - Egy apró oltár, fekete zászló, mécsesek emlékeztetnek arra a szörnyű tragédiára, amely hétfőn történt Dunaújvárosban. Egy fiatal fiú halálra késelt egy másikat. Az áldozatra kedden délután négy órakor gyertyagyújtással emlékeztek.

feol.hu

A Dunaújvárosi Hírlap munkatársai kedden a Hild középiskolánál jártak, amelynek bejárata felett fekete zászló lobog. A belépőt egy aprócska kegyhely, oltár fogadja, azon áll a hétfőn délután elhunyt tizenkilenc esztendős M. Cs. fotója, égő mécsesekkel körülölelve. Úgy tudjuk, hogy egy szóváltássá, majd később tetlegességgé fajult vita vezetett a tragikus véghez. A késelést elkövető  tizenhat esztendős V. M. a Hild iskola tizedikes, nappali tagozatos tanulója. Társai, pedagógusai értetlenül állnak a történtek előtt. A fiút csendes, inkább magába forduló diákként jellemezték.

A rendőrség a hétfői kihallgatások és tanúvallomások után a 16 éves késelő fiú ellen halált okozó súlyos testi sértés miatt indítottak büntetőeljárást. Kedden délelőtt az is kiderült: az áldozat társaságában lévő másik két fiút is meggyanúsították, őket csoportos garázdaság miatt. A tragédiát megelőző verekedés során a végzetes szúrást elkövető fiúnak eltörött az orra, a hatóság azt is vizsgálja, sérülése miként keletkezett.

A tragédia helyszínén, a Bercsényi és a Táncsics utca sarkán 16 órakor csöndes megemlékezést tartottak, osztály- és iskolatársak, barátok, a fájdalomtól megtört családtagok, dunaújvárosiak emlékeztek a fiúra. A demonstráción ott voltak, s mécsest gyújtottak az elhunyt fiú emlékére a város vezetői is, Kálmán András (MSZP) polgármester, valamint Dorkota Lajos (Fidesz), Cserna Gábor (Fidesz) és Pintér Attila (MSZP ) alpolgármester, demonstrálva, hogy az erőszak megakadályozása nem pártpolitikai kérdés.  

(Forrás és további részletek itt, a dh-online-on!)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!