Jégkorong vb: ragyogó hatvan perc a lengyelek ellen

FMH - Szombaton Dél-Korea ellen kezdte meg szereplését a magyar jégkorong-válogatott a Divízió I-es világbajnokságon, vasárnap délután pedig Lengyelország csapata következett.

Silye Sándor

Vasárnap a házigazda szlovénoktól 3-2-re alulmaradt Lengyelország volt csapatunk ellenfele. Az A-csoportot már szintén megjárt lengyelek kezdtek jobban, de ezt csak az 5. percben kialakított helyzet jelezte, utána ez a szakasz már végig a magyaroké volt. Palkovics a 8. percben még csak fenyegetett, de a 9-ben Sofron már vezetést  szerzett: 1-0. Nem sokáig kellett várni az újabb gólunkra, ennek szerzője emberelőnyben szép játék végén Vas M., 2-0. Volt esély arra is, hogy emberhátrányban gólt szerezzenek játékosaink, nem sikerült, de ennek ellenére jó 20 perc után jöhetett a szünet.
A második szakaszban nem esett gól, lengyel emberelőnyök után Kóger ijesztgette a játszótársat, majd a 32. percben a videóbíró döntött arról, hogy nincs magyar gól, hiába emelte magasba a kezét Tokaji. Magyar helyzetek, Hetényi védések váltották egymást, majd jöhetett a záró harmad.
Amelyben a mieink valósággal kiütötték az ellenfelüket, 6 perc alatt három gólt szereztek, Vas M., Sille, Horváth A.  sorrendben, már 5-0-ra vezettek. Az 58. percben Ladányi tette fel a koronát a ragyogó 60 percre, 6-0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!