Szépítés és kirándulás

Fejér megye - Egy sor környezetszépítő akció esik a hét végére, itt az idő, hogy valamelyikhez csatlakozva jót tegyük a természetért.

feol.hu

Április 17-én, szombaton 15.30-kor a kőszárhegyi művelődési háztól indulhatnak az önkéntesek a Szár-hegyre, ahol a kirándulás mellett némi munka is várja a jelentkezőket. Ugyanezen a napon reggel 8-tól a sukorói evezőspályához is várják a tenni akarókat, akik a Velencei-tó északi partszakaszám Fekete Tamás halőr vezetésével egy tisztasági nap keretében tisztítják meg a partszakaszt a szeméttől. (Zsákot, védőkesztyűt ajánlott vinni!)
Még mindig szombat: délelőtt   Székesfehérváron az Aranybulla-emlékműnél szervez akciót az Öreghegyért Egyesület. A területi képviselők, a Gaja Egyesület és a városgondnokság konténereket hozat, és el is szállíttatják a szemetet, a jelentkezőktől csak munkaeszközöket (gereblyét, lapátot, lombseprűt, metszőollót, esetleg talicskát) várnának.  A www.oreghegyert.hu honlapon lehet regisztrálni és jelezni, ki mit tud vinni a munkához.
Tabajdon a helyi önkormányzat tájsebészet-akciót szervez a Mezítlábas parkban és környékén, szombaton 9 órától.
A hét végi túrázók önmaguk is szedhetnek hulladékot, ehhez is adunk túratippeket: A Vértes Meteor SE Természetbarát Egyesülete nyílt túrát szervez szombaton a Vértesbe (találka 8.25-kor az autóbusz-pályaudvar 16-os kocsiállásánál), vasárnap pedig a Kelet-Bakonyba (találkozás 8.30-kor a 15-ös kocsiállásnál). A Nádas-tó Környezetvédő Csoport és a Velencei-tavi Vízisportiskola szombaton 10 órától Széchenyi-emléktúrát szervez a helyi vízi tanösvényre. A romantikus nádasi hajótúráról érdeklődni a 06 (30) 363-0078-on lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!