Kést rántott a gyerek, tégla repült a házba

FMH - Az alábbi két ügyben más-más a helyszín, mások a szereplők és a történet, ám közös bennük, hogy szóváltás, vita után elszabadultak az indulatok.

Szabó Zoltán

Daruszentmiklóson, a Fő utca egyik  családi házának udvarán  tört ki a csetepaté. Összeveszett a még gyermekkorú, 13 éves fiú és a középkorú, 50 éves férfi,   aztán a veszekedés igencsak elfajult. Ma már talán nem is olyan meglepő módon a gyerek rántotta elő a kést, és szúrta meg  a férfit,  aki  meg is sérült, az alkarján. Sérülése  nyolc napon belül gyógyuló, ám a dunaújvárosi nyomozók  súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak büntető eljárást. A 13 éves fiút meghallgatták, de életkora miatt felelősségre nem vonható. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a fiú ügyében felvette a kapcsolatot a családsegítő központtal  és a gyámhivatallal.
Most pedig látogassunk el Ercsibe, ahol a Kisfaludy utcában történtek mozgalmas, hangzavarral kísért események. Egy család szólalkozott  össze  az utcában lakó nővel. A família egyik női és két férfitagja  véleményét  és érzéseit nem tagadva  szitkozódott  és  üvöltözött az  asszonnyal  annak kerítésénél, majd  az egyik férfi  nem bírt magával: téglát ragadott,  és bedobta a ház ablakát. A  találattal 30 ezer forintos kárt okozott.  A helyi, ercsi  rendőrőrsön kihallgatták  a három családtagot.  Mindhármukat  garázdasággal  gyanúsítják, és emellett  a család 20  éves  férfitagjának várhatóan rongálás miatt is felelnie kell majd. Őt egyébként a rendőrök  a kihallgatása után őrizetbe is vették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!